martes, 15 de abril de 2014

Niu de l'Àliga



Diumenge va fer un dia espectacular, i vam decidir aprofitar el bon temps per fer una excursioneta. Vam anar al Niu de l'Àliga, a Alcover (Tarragona). El millor de tot és que ho tenim al costat de casa i no hi havíem estat mai!!! Va ser tota una descoberta!!!

S'arriba des del poble d'Alcover, on hi ha indicacions per arribar a l'Ermita del Remei. Un quilòmetre més enllà de l'ermita trobareu el Mas de Forés, on es pot aparcar el cotxe tot el dia per 2€.

El pasado domingo hizo un día espectacular, y decidimos aprovechar para hacer una excursión. Fuimos al Niu de l'Àliga, en Alcover (Tarragona). Lo mejor de todo es que lo tenemos al lado de casa y no habíamos ido nunca!!!. Fue todo un descubrimiento!!!

Se llega desde el pueblo de Alcover, donde hay indicaciones para llegar a la Ermita del Remei. Un kilómetro después de la ermita se encuentra Mas Forés, donde se puede aparcar el coche todo el día por 2€.




Des del Mas de Forés, s'han de seguir les indicacions cap a les Fonts del Glorieta (de tant en tant trobareu alguna indicació cap al Niu de l'Àliga, però quasi sempre escrites en algun arbre o a mà). Es comença des del pàrquing seguint un caminet vorejat per una sèquia durant uns 500m.

Desde Mas de Forés, se tienen que seguir las indicaciones hacia les Fonts del Glorieta (de vez en cuando encontraréis alguna indicación hacia el Niu de l'Àliga, pero casi siempre escritas en algún árbol o a mano). Se empieza desde el párquing siguiendo un camino bordeado por una acequia durante unos 500m.




Allà trobareu una bifurcació. Teniu dues opcions, girar a la dreta i arribar al Niu de l'Àliga a través d'una sendera o seguir recte i anar per una pista forestal. Si us agrada caminar i la muntanya, jo us recomano anar per la sendera i tornar per la pista.

Allí encontraréis una bifurcación. Tenéis dos opciones, girar a la derecha y llegar al Niu de l'Àliga por un sendero, o seguir recto e ir por una pista forestal. Si os gusta andar y la montaña, yo os recomiendo ir por el sendero y volver por la pista.




Si decidiu anar per la sendera trobareu un parell de ponts de fusta, alguns salts d'aigua i si ha plogut recentment algun tros de camí anegat d'aigua que haureu de saltar. A més, anireu força estona per zona ombrívola, cosa que s'agraeix molt els dies de calor...
La sendera no té cap dificultat tècnica per un adult però pels nens pot resultar un bon repte. Jo crec que està bé per a fer-la amb nens a partir de 5-6 anys i que estiguin avessats a caminar per la muntanya. Si no és el vostre cas, o no porteu motxilla, millor anar per la pista.

Si decidís ir  por el sendero encontraréis un par de puentes de madera, algunas cascadas y si ha llovido recientemente algún trozo del camino cubierto de agua que tendréis que saltar. Además, iréis durante bastante rato por la sombra, cosa que se agradece mucho en los días de calor...
El camino no tiene ninguna dificultad técnica para un adulto, pero para los niños puede resultar todo un reto. Yo creo que está bien para hacerla con niños a partir de 5-6 años y que estén acostumbrados a andar por la montaña. Si no es vuestro caso, o no lleváis mochila, mejor ir por la pista.









Aproximadament 1 hora després (si aneu amb nens calculeu una mica més) arribareu a una antiga central hidroelèctrica. Pugeu les escales que queden a la dreta de la central i arribareu a una esplanada. Aquí no està gaire ben indicat però a l'esquerra surt un camí per baixar fins al riu on trobareu el Niu de l'Àliga.

Aproximadamente 1 hora después (si vais con niños calculad un poco más) llegaréis a una antigua central hidroeléctrica. Subid las escaleras que quedan a la derecha de la central y llegaréis a una explanada. Aquí no está muy bien indicado pero a la izquierda sale un camino para bajar hasta el río donde encontraréis el Niu de l'Àliga. 





Durant els dies de calor us hi podeu banyar, tot i que acostuma a haver-hi força gent a l'estiu, cosa que suposo farà perdre una mica l'encant...

Durante los días de calor os podéis dar un baño, aunque acostumbra a haber mucha gente en verano, cosa que supongo hará perder un poco el encanto...





Per tornar podeu fer-ho desfent el camí o anant per la pista forestal que s'agafa a la mateixa central. Aquesta segona opció potser és més avorrida però si aneu amb nens petits o van una mica cansats la tornada és força més fàcil i ràpida.
La pista no té cap mena de dificultat tret de l'últim tram que té una mica de pendent (si la feu d'anada), així que qualsevol petit a partir dels 4-5 anys la pot fer sense cap problema.
Haureu de travessar unes quantes vegades el riu, algun cop saltant pedres i altres creuant ponts...

Para volver podéis hacerlo deshaciendo el camino o yendo por la pista forestal que se coge en la misma central. Esta segunda opción quizás es más aburrida pero si vais con niños pequeños o van muy cansados la vuelta es bastante más fácil y rápida.
La pista no tiene ninguna dificultad salvo el último tramo que tiene bastante pendiente (si la hacéis de ida), así que cualquier peque a partir de 4-5 años la puede hacer sin problemas.
Tendréis que atravesar unas cuantas veces el río, a veces saltando piedras y otras cruzando puentes...





Si esteu atents trobareu un altra zona amb salts i una olla per poder banyar-se...

Si estáis atentos encontraréis otra zona con cascadas y una charca para poder bañarse...




Arribareu de nou al camí de la sèquia i al Mas Forés. Aquí podreu dinar i reposar forces tranquil·lament a la zona de picnic, on hi ha taules i una zona infantil.

Llegaréis de nuevo al camino de la acequia y al Mas Forés. Aquí podréis comer y reponer fuerzas tranquilamente en la zona de picnic, donde hay mesas y una zona infantil.




El Blai s'ho va passar d'allò més bé, va al·lucinar veient els salts d'aigua, i de tornada va caminar ben bé un quilòmetre, on vam olorar floretes, veure papallones, bufar angelets, llençar branques al riu,....

Blai se lo pasó genial, alucinó viendo las cascadas, y a la vuelta andó prácticamente un quilómetro, donde olimos flores, vimos mariposas, lanzamos ramas al río,....




Però on més va disfrutar va ser al camí de la sèquia, on s'acumulaven els descobriments!!! Les pedres s'enfonsen, les fulles suren i els vaixells que ens fa el pare marxen sèquia avall....

Pero donde más disfrutó fue en el camino de la acequia, donde se acumulaban los descubrimientos!!! Las piedras se hunden, las hojas flotan y los barcos que hace papá navegan por la acequia....




Sense cap dubte, una sortida la mar de recomanable per passar un dia en família gaudint de la natura!!!

Sin ninguna duda, una salida más que recomendable para pasar un día en familia y disfrutar de la naturaleza!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Blogging tips